Jagodowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Deser, który przygotujecie z kilku prostych składników. Idealny na upalne dni, bo bez włączania piekarnika. Lekki, jagodowy, pyszny.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Składniki:

    okrągłe biszkopty na spód formy
    2 szklanki twarogu sernikowego z wiaderka
    1,5 szklanki jagód
    100ml śmietany 30%
    4 łyżeczki żelatyny (z lekkim czubkiem)
    5 łyżek cukru pudru (lub więcej do smaku)

    Dodatkowo:

    200ml śmietany 30%
    2 łyżeczki cukru pudru
    jagody lub borówki amerykańskie do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Jagodowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyć folią spożywczą (tylko boki), na dnie poukładać biszkopty. Ser, jagody i cukier wrzucić do miski i zmiksować mikserem. Śmietankę ubić na sztywno i wmieszać do masy. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, wlewać do masy, miksując na niskich obrotach miksera. Masę serową wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki do stężenia ( 3-4 godziny powinny wystarczyć).
  • 2. Przed podaniem śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder i wyłożyć ją na sernik. Całość posypać jagodami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować