Jagodowiec z kaszą manną

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne i szybkie ciasto

  • 40 min

Składniki:

  • 1 l mleka,
    3 małe opakowania herbatników,
    kostka margaryny,
    3/4 szkl cukru,
    szklanka kaszy manny,
    4 łyżeczki żelatyny,
    duży słoik jagód
    4 łyżki cukru,

Jagodowiec z kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Prostokątną blaszkę o wymiarach 28×23 wyłożyć herbatnikami. Margarynę rozpuścić, dodać mleko, cukier i kaszę mannę, dokładnie mieszać, aż masa będzie gęsta. Masę wyłożyć na herbatniki. Żelatynę rozpuścić w 100 ml wody, wymieszać i odstawić na 5 min.
    Jagody zmiksować z cukrem, dodać żelatynę, wymieszać i wyłożyć na masę z kaszy. Odstawić do zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy