Jagodowiec

0 (0 ocen)

Ten przepis dostałam od mojej babci.

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka maślanki
    1 cukier wanilinowy
    pół szklanki oleju
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    1 szklanka jagód
    Kruszonka:
    3 łyżki margaryny
    3 łyżki cukru
    6 łyżek mąki

Jagodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem, aż podwoją swoją objętość dodajemy maślankę, olej, mąkę+proszek do pieczenia. Wylewamy na blachę na wierzch wysypujemy jagody.
    Kruszonka:
    Wszystkie składniki wsypujemy do miski i wyrabiamy aż wszystko się połączy i uzyskamy kruchą masę.na jagody wysypujemy kruszonkę. pieczemy w 180 stopniach około 30-45 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy