Jagodowa szarlotka sypana

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Najprostsze ciasto na świecie! Rozpływa się w ustach...

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
    szklanka kaszy manny
    pół szklanki cukru
    1,5 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia
    4 duże słodkie jabłka
    szklanka jagód
    łyżeczka cynamonu
    3/4 kostki schłodzonego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka

Jagodowa szarlotka sypana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jagody 1. Mąkę, kaszę, cukier i proszek wymieszać. Podzielić na 3, mniej więcej równe porcje.
    Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odsączyć z soku.
    Na dno tortownicy (23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia wysypać jedną część sypką, na to wyłożyć jabłka, posypać cynamonem. Przysypać drugą częścią, wyłożyć jagody. Przysypać trzecią
    Masło zetrzeć na wierzch na tarce
    Piec na środkowej półce w temperaturze 180*C ok. godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jagody

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować