Jaglany deser kokosowy z truskawkami

4.5 (192 ocen)

Przepyszna kremowa masa kokosowa z kaszy jaglanej i orzeźwiająca polewa truskawkowa to idealny duet na lato!

Składniki:


  • Masa biała:
    1 szklanka kaszy jaglanej
    2 szklanka mleka
    0,5 puszki mleczka kokosowego
    2 łyżki cukru
    Masa czerwona:
    0,5 kg truskawek
    3 łyżki cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jaglany deser kokosowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Truskawki umyć, usunąć szypułki, wrzucić do garnka i zmiksować blenderem na mus. Dodać sok z cytryny, cukier, mąkę ziemniaczaną, zamieszać dokładnie i zagotować aby nie było grudek. Wystudzić. Kasze jaglaną wypłukać dokładnie pod bieżącą wodą, zalać wrzątkiem, odcedzić. Wrzucić do garnka, wlać 2 szklanki mleka i gotować 15 minut. Po tym czasie dodać cukier i mleko kokosowe, zmiksować blenderem. Masę rozłożyć do 4 szklaneczek. Lekko przestudzić. Nałożyć warstwę truskawkową, wstawić do lodówki na kilka godzin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Mleko Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować