Jaglanka z dynią i nutą imbiru

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kasza jaglana ma wręcz nieocenione działanie zdrowotne. Przynajmniej 2 razy w tygodniu powinniśmy ją jeść. Dlatego pod różnymi postaciami przemycam ją do diety syna. Pyszny deser . Polecam serdecznie. Warto spróbować.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
    4 łyżki puree z dyni hokkaido
    duża gruszka
    cukier do smaku
    po szczypcie cynamonu i suszonego imbiru
    sok z cytryny do smaku

Jaglanka z dynią i nutą imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę ścieram na tarce i razem z dynią chwilę podsmażam w rondelku. Dodaję cukier i sok z cytryny ( do smaku). Oraz po szczypcie cynamonu i imbiru, który doskonale rozgrzewa. Kaszę razem z gruszką i dynią miksuję w blenderze az masa będzie gładka. Przekładam do pucharków i dekoruje kawałkami gruszki.

Porady

Deser będzie jeszcze smaczniejszy kiedy kaszę ugotujemy na mleku. Jeśli masa po zblendowaniu jest bardzo gęsta należy ją rozrzedzić odrobiną przegotowanej wody lub mleka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy