Jabłkowy sernik z wkładką budyniową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny jabłecznik z serem z wkładka budyniowa to smaczne połaczenie smaków.Polecam dla smakoszy sernika i jabłecznika:) i budyniu') 3 in 1;) Polecam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    Składniki na spód:

    3 niepełne szklanki mąki pszennej
    200 g masła
    5 łyżek cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 złótek
    2 łyzki kakao

    Masa budyniowa:

    1 I 1\2 szklanki szklanki mleka
    1 łyżeczka masła
    2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią albo cukier waniliowy

    1, 1.2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 żółtko


    jabłka: około 6-7 sztuk
    cynamon,
    cukier waniliowy
    Masa serowa:
    1 kg twaróg sernikowy,
    100 ml smietanki 30 proc.
    4 jajka,
    350 g cukru pudru,
    3 łyżki mąki ziemniaczanej,
    1 łyzeczka cukru waniliowego

    oraz

    cukier puder.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery

Jabłkowy sernik z wkładką budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Proszek do pieczenia wymieszać z mąką, następnie dodać masło, żółtka,cukier i zagnieść ciasto.
    Przygotowane ciasto wstawić do lodówki na około godzine.
    Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na dnie rozłożyć równomiernie ciasto. Ponakłuwać je widelcem.Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170ºC przez około 15 minut.

    Masa budyniowa:
    1 szklanke mleka zagotować z masłem, cukrem i c ukrem waniliowym Pozostałe pół szklanki mleka połaczyć z mąką ziemniaczaną i żółtkami. Dodać do gotującego się mleka, natychmiast obniżyć moc na palniku i mieszać intensywnie, do zagotowania. Pogotować minutę.Wystudzić.


    Jabłka:
    Jabłka obrac ze skórek, przekroic na półówki, wydrazyć środki.Obgotowac chwile .Oprószyc cynamonem i cukrem waniliowym.

    Masa serowa:
    Twaróg połaczyć ze smietanką , maka , dodac utarte z cukrem pudrem, cukrem waniliowym żółtka Białka ubic na sztywna piane , dodac do masy , wymieszac.
    Przygotowanie:
    Na wierzch c podpieczonego iasta wyłozyc mase budyniowa, poukładac delikatnie oprószone półóowki jabłek na masie budyniowej. Jesli środki sa duze wypełnic je budyniem.Na półowki jabłek wylac mase serowa.Wyrównac wierzch łyzką
    Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45-50 minut w temp 175 st. c. Gotowe ciasto przed podaniem oprószyc cukrem pudrem.

Porady

-blacha 25 na 40. -jabłka obgotowuje dosłownie 3-4 by były mięękie, ale jesli mamy miekka odmiane mozemy ich nie obgotowywac.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować