Jabłkowo-rabarbarowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sezon na rabarbar już się rozpoczął więc trzeba z niego korzystać

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    4 jajka
    1i1/2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    kostka margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3-4 łodygi rabarbaru
    2 duże jabłka
    4 łyżki cukru
    Krata:
    100 g margaryny
    szklanka mąki
    1/2 szklanki cukru

Jabłkowo-rabarbarowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy. Mieszamy delikatnie z ciastem. Pieczemy 20 min w temp. 180.
  • 2. Rabarbar i obrane jabłka kroimy w kostkę, dusimy z 4 łyżkami cukru. Dajemy na podpieczone ciasto.
  • 3. Składniki na kratkę mieszamy i wyrabiamy kruche ciasto. Wałkujemy i kroimy w paski, wykładamy na owoce. Pieczemy 20 min w temp. 180

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy