Jabłkowo-jajeczna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Bardzo lubię eksperymentować w kuchni. Ten przepis dostałam od mamy, trochę go zmieniłam i powstała moja własna pyszna sałatka.

  • 50 min

Składniki:

  • ● ok. 1/2 op. makaronu muszelki
    ● ok. 2 małe słoiki majonezu
    ● 2 jabłka
    ● duża cebula
    ● keczup
    ● puszka kukurydzy
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 5 jajek
    ● sól

Jabłkowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Kukurydzę osączamy. Jabłka
    i cebulę kroimy w kostkę. Ser
    ścieramy na tarce o małych
    oczkach. Makaron gotujemy,
    odcedzamy i studzimy.
  • 2. Makaron mieszamy z 1/2
    słoika majonezu, przekładamy
    do miski (warstwa powinna
    mieć ok. 4-cm). Następnie
    wykładamy jabłka i cebulę.
    Polewamy keczupem. Wykładamy
    jajka, solimy i smarujemy
    majonezem. Wsypujemy kukurydzę,
    smarujemy keczupem.
    Wierzch posypujemy serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy