Jabłkowe mille feuille

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis powstał z fascynacji cudownie brzmiącej nazwy mille feuille. W moim przypadku w wydaniu fusion.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłko (najlepiej zielone): 2 sztuki
    - ser pleśniowy (gorgonzola lub inny ulubiony): 100 gramów
    - orzeszki pini (ilość wedłe uznania, można zastąpić orzechami włoskimi): 20 sztuk
    - średnia cebula: 1 sztuka
    - masło: 25 gramów
    - cukier: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jabłkowe mille feuille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko umyj, pokrój na równe plastry i w miarę możliwości usuń gniazda nasienne. Ser pokrusz lub rozetrzyj na drobne części.
  • 2. Cebulę pokrój w drobną kostkę, na patelni rozgrzej masło, dodaj posiekaną cebulkę i smaż, aż się zeszkli. Dodać cukier i cały czas mieszając czekaj, aż się skarmelizuje.
  • 3. Na talerzyku ułóż plasterek jabłka na to ser, orzeszki, a następnie kolejny kawałek jabłka. Powtarzaj czynność. W moim przypadku (również wizualnym) najlepsze okazały się 4 "piętra". Na wierzchu połóż ser i polej go skarmelizowaną cebulką.
  • 4. Danie możesz podać z mieszanką sałat i grzanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować