JABŁKOWE BABECZKI

0 (0 ocen)

Moja Rodzina uwielbia takie babeczki w różnych wersjach,gdyż są pyszne,ładnie się prezentują i szybko znikają.Jednak przygotowanie ich nie wymaga zbyt dużych umiejętności i czasu.

Składniki:


  • 5-6 szt. jabłek
    2 łyżki soku z cytryny
    1 szk. cukru
    3 op. galaretki cytrynowe
    1/2 l. śmietany 30%
    2 op. śmietan fix
    3 łyżki wody
    24 szt. gotowych babeczek bez nadzienia/ do kupienia w cukierniach/
    czekoladowe listki,mandarynki z zalewy,listki melisy do dekoracji.

Jabłkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłkowe babeczki 1.

    Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w
    większą kostkę.Na dno garnka wlać wodę,włożyć jabłka,wlać
    sok z cytryny,wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu około 10
    min.ciągle mieszając,zdjąć z ognia.Do gorących jabłek wsypać
    galaretki i mieszać do czasu ich całkowitego
    rozpuszczenia,odłożyć 5 łyżek do dekoracji.



  • jabłkowe babeczki 2. Przygotować babeczki.Każdą rozłożyć oddzielnie. Śmietanę ubić na
    sztywno z śmietan fixem,dodać przestudzone jabłka z
    galaretką,delikatnie wymieszać
  • jabłkowe babeczki 3.
    Porcjami napełniać
    babeczki.Każdą z nich ozdobić odłożonymi
    jabłkami,mandarynką,listkami czekoladowymi i melisą.
    Takie babeczki będą smaczną ozdobą każdego stołu.

Porady

Babeczki można upiec samemu z ciasta kruchego,będą na pewno lepsze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy