JABŁKA Z RABARBAREM POD KRUSZONKĄ

4.5 (143 ocen)

  • 45 min

Jest to szybki i prosty do przygotowania deser. Smakuje wyśmienicie i na ciepło i na zimno.

  • 45 min

Składniki:

  • • 2 kwaskowe jabłka
    • 2 łodygi rabarbaru
    • 4 łyżki rodzynek
    • 3 łyżki płatków migdałowych
    • 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • 2 łyżki brązowego cukru

    NA KRUSZONKĘ:
    • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
    • ½ kostki zimnego masła
    • 5 łyżek brązowego cukru
    • 3 łyżki wiórków kokosowych
    • 1 łyżka otrąb pszennych
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka z rabarbarem pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar oczyścić i pokroić na małe kawałki. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • Jabłka z rabarbarem pod kruszonką 2. Formę do tarty wysmarować masłem i rozłożyć w niej jabłka i rabarbar. Następnie posypać cynamonem i 2 łyżkami brązowego cukru. Na tym rozłożyć rodzynki, płatki migdałowe i posypać zmielonymi orzechami włoskimi.
  • Jabłka z rabarbarem pod kruszonką 3. Przygotować kruszonkę: Zimne masło zmieszaj z 5 łyżkami brązowego cukru, dosyp mąkę, otręby oraz wiórki kokosowe. Wyrabiaj, aż powstaną małe kruche grudki. Gotową kruszonką posyp przygotowane w formie owoce. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180oC, aż ciasto zrobi się rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować