Jabłka z nutą nektarynki

4.5 (197 ocen)

dżem z jabłek i nektarynek

Składniki:

  • 1,5 kg jabłek
    ( obranych i pokrojonych na ćwiartki )
    3 duże nektarynki
    1 szk cukru

Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Jabłka z nutą nektarynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka wrzucić do rondla lub na głęboką patelnię.
    Smażyć około 15 minut, dodać cukier i pokrojone na kawałki i bez skóry nektarynki.
    Smażyć ponownie około 25-30 minut.
    Konfiturę odstawić do przestygnięcia.
  • 2. Jeśli konsystencja jest za rzadka, możemy jeszcze chwilę przesmażyć.
    Zimne jabłka przełożyć do słoiczków.
    Pasteryzować 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować