Jabłka w masie marcepanowej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Uwielbiam jabłka i dlatego dużo czasu poświęcam na wymyślanie różnych przysmaków z tych owoców.

Składniki:

  • ● 4 jabłka
    ● 2 łyżki konfitury malinowej
    ● 7 dag płatków migdałów
    ● 2 czubate łyżki cukru pudru
    ● 1/2 szkl. słodkiej śmietany
    ● 1/4 szkl. nalewki malinowej
    ● jajko

Jabłka w masie marcepanowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłka w masie marcepanowej 1. Jabłka myjemy, obieramy ze
    skórki, wydrążamy gniazda
    nasienne, a miejsca po nich
    napełniamy konfiturą.
  • Jabłka w masie marcepanowej 2. Do miski wlewamy śmietanę
    i nalewkę. Wbijamy jajko,
    wsypu jemy płatki migdałów
    i cu kier puder. Miksujemy około
    minuty na gładką masę.
  • Jabłka w masie marcepanowej 3. Jabłka układamy jedno obok
    drugiego w naczyniu żaroodpornym
    i zalewamy masą marcepanową.
    Wstawiamy do piekarnika
    rozgrzanego do temperatury
    180 °C i pieczemy 15
    minut. Podajemy na gorąco lub
    na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy