Przekąska z jabłek,pyszna i aromatyczna.Idealna do herbaty przed komputerem.Smakuje i pachnie jak najlepsza szarlotka na ciepło,a nie wymaga dużego nakładu pracy.
Jabłka w cieście a'la szarlotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja rozbić,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę.Żółtka przelać do miski,utrzeć z cukrem,dodać mleko,cukier waniliowy,przyprawy,przesianą przez sitko mąkę oraz pianę z białek,wymieszać.
2.Jabłka umyć,obrać,wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w plastry.Każdy plaster zanurzyć w cieście,smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor (2-3 minuty).Podawać ciepłe,posypane cukrem pudrem.
3.Uwaga:można dodać gotowej mieszanki przypraw do szarlotki;
Komentarze