JABŁKA W BISZKOPCIE

5 (173 ocen)

  • 30 min

Jest to przepis Sylwii Wójcik z Wielkiej Wsi pochodzi z gazetki ,,Najlepsze Ciasta,, (Przepisy Czytelników) uważam że jest rewelacyjny, a zarazem niesamowicie szybki do zrobienia.Robiłam go również z rabarbarem i też jest super ,syn go uwielbia.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 margaryna
    2,5 szklanki mąki
    1,5 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 jajek
    cynamon

    Kruszonka:
    2 łyżki mąki
    3 łyżki cukru
    200 g masła
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Jabłka w biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruszonka:
    Z podanych składników zagnieść kruszonkę i odstawić do schłodzenia.
  • utarte ciasto 2. Ciasto:
    Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Margarynę roztopić w garnuszku, lekko przestudzić i wlać do masy jajecznej, utrzeć.
  • ciasto,jabłka,cynamon 3. Jabłka umyć,obrać i po wydrążeniu gniazd nasiennych pokroić w drobną kostkę.Połowę ciasta przełożyć do blaszki,rozłożyć jabłka i posypać cynamonem, ułożyć resztę ciasta.Kruszonkę równomiernie rozsypać na wierzchu ciasta.Piec 40min w temp.180*C.

Porady

Moje zmiany w tym przepisie to:do ciasta daję cukier waniliowy,natomiast nie robię kruszonki tylko po upieczeniu ciasto posypuję cukrem pudrem.Ucierając ciasto na zmianę dodaję mąkę i margarynę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Cynamon Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować