Jabłka pieczone z cynamonem i powidłami.

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kuszące swym zapachem jabłka proste w przygotowaniu,idealne na jesienny deser.Smaczne , zdrowe i syte .Do mojego przepisu nie dodaje cukru ponieważ używam jabłek Lobo i są słodkie same z siebie,przez co deser jest zdrowszy .

  • 45 min

Składniki:

  • Potrzebne nam: 3-4 jabłka ,1 łyż.cynamonu,6 goździków,2 łyżki stołowe powideł śliwkowych,rodzynki lub żurawina .

Jabłka pieczone z cynamonem i powidłami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0nu5xn9 1. Przygotowujemy jabłka :
    najpierw należy odkroić jabłkom „czapeczki”
    ze środka wydrążyć gniazda.
    Jabłka nasmarować cynamonem i do gniazd nałożyć powidła i bakalie.
    Założyć czapeczki powbijać goździki i posypać jeszcze odrobiną cynamonu.
    Piec 35 w 170 stopni.

Porady

Polewam jabłka sokiem który otrzymuje z pieczonych jabłek. Można polać również syropem malinowym lub czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy