Jabłka pieczone w cieście francuskim

4.5 (143 ocen)

Pyszny deserek na ciepło.

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego
    3 jabłka
    1 łyżka miodu
    garść orzechów włoskich
    garść suszonej żurawiny
    cukier i cynamon do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Jabłka pieczone w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i specjalnym nożykiem wyciąć gniazda nasienne. Środek każdego jabłka posmarować miodem i włożyć orzechy i żurawinę.
    Ciasto podzielić na 4 równe kwadraty. Jabłka obtoczyć w cukrze i oprószyć cynamonem, zawinąć w ciasto. Z pozostałego kawałka ciasta wyciąć listki i przykleić je do jabłek. Piec ok 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać jeszcze ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cynamon Jabłka Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować