Jabłka faszerowane winogronami i migdałami

0 (0 ocen)

Prosty, zdrowy i szybki deser na nadchodzące jesienne wieczory :)

Składniki:

  • 4 kwaśne jabłka
    garść czerwonych, słodkich winogron
    2 łyżki migdałów
    łyżka miodu gryczanego
    łyżeczka cynamonu

Jabłka faszerowane winogronami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłka faszerowane winogronami i migdałami 1. Migdały drobno mielimy.

    Z jabłek wydrążamy gniazda nasienne.

    Winogrona myjemy i mieszamy z cynamonem, miodem i migdałami.

    Faszerujemy nimi jabłka.
  • 2. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i zalewamy wodą na 1 cm wysokości.

    Przykrywamy i zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy