Jabłecznik z miodową, migdałowo-owsianą kruszonką

0 (0 ocen)

  • 55 min

Ciasto smakuje rewelacyjnie.Kruszonka w połączeniu z jabłkami - po prostu rozpływa się w ustach. Jabłecznik jest dość prosty w przygotowaniu i z pewnością każdy sobie z nim poradzi!

  • 55 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szczypta soli
    2 jajka
    1/2 szklanki oleju
    2-3 jabłka
    Kruszonka:
    3 łyżki płatków owsianych
    1/3 szklanki migdałów (posiekałam)
    2 łyżki miodu

Jabłecznik z miodową, migdałowo-owsianą kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-18nwre8 1. Jabłka obrać i pokroić w plasterki.
  • image-0o993l3 2. Wymieszać wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek i sól.
    W drugiej miseczce roztrzepać jajka z olejem i połączyć z suchymi składnikami.
  • image-06y57rv 3. Ciasto przełożyć do formy (o średnicy około 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
    Na wierzchu ułożyć jabłka.
    Całość posypać płatkami owsianymi i migdałami oraz polać miodem.
  • image-0d07gqs 4. Piec około 40 minut w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy