Jabłecznik w biszkopcie

4.5 (190 ocen)

  • 30 min

Jabłecznik to jedno z moich ulubionych ciast ...Polecam !!!!!!

  • 30 min

Składniki:

  • 1. mąka tortowa 1 szklanka
    2. cukier 0,75 szklanki
    3. jajka 4 sztuki
    4. proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
    5. jabłka prażone 1 słoik
    6. galaretka cytrynowa 1 sztuka
    7. lukier 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłecznik w biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
    Białka ubić na sztywna pianę. Dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki na przemian. Piec w 180 stopniach 30 minut.
    Wystudzony biszkopt przekroić.
    Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, wymieszać z jabłkami.
    Rozłożyć równo na jednej części biszkoptu a drugą nakryć, docisnąć. Polukrować.

Porady

Jabłka można przesmażyć samemu. Wtedy należy dodać więcej galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować