Jabłecznik sypany-ciasto bez jaj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Składniki na ciasto wymieszać razem. Podzielić na trzy części. Jedną rozsypać do blaszki 34x25, wyłożonej papierem do pieczenia.
2.nadzienie-Jabłka umyć, pokroić na 4, wyjąć gniazda nasienne.Zetrzeć ze skórką na tarce jarzynowej. Dodać cukier ,cynamon i wymieszać. Podzielić na pół.Jedną część rozsypać do blaszki, ale lekko odsączając.
3.Następnie rozsypać część sypkich składników.
4.Wyłożyć resztę jabłek.
5.Oraz rozsypać resztę sypkich składników.
6.Na górę pokroić masło w plasterki albo schłodzone zetrzeć na tarce.
7.Piec ok. 1 godz. w 175 *.Po ostygnięciu oprószyć pudrem.
Komentarze