Jabłecznik po królewsku

4.5 (143 ocen)

  • Łatwy

Smaczne ,ładne i bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka tortowa: 1.5 szklanki
    - margaryna: 13 dekagramów
    - cukier: 0.75 szklanki
    - jajka: 3 sztuki
    - mleko: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

    - sok pomarańczowy (z kartonu): 1 litr
    - budyń śmietankowy: 3 sztuki
    - jabłka-duże: 6 sztuk

    - śmietana 30 %: 0.5 litra
    - cukier puder: 5 łyżek
    - gorzka czekolada: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Sok

Jabłecznik po królewsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem dodać jajka i porcjami mąkę na koniec mleko i proszek do pieczenia.
    Piec w temp 180 st, 30-35 min.
  • 2. Budyń ugotować na soku do gorącego dodać starte na grubszej tarce jabłka,przestudzone wyłożyć na ciasto ,na wierzch ubita śmietana i starta czekolada,odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Sok pomarańczowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować