JABŁECZNIK NA CIEŚCIE OD BABKI

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

PLACEK JEST PUSZYSTY I OD RAZU PO UPIECZENIU MOŻNA GO JEŚĆ

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek,9 łyżek mąki tortowej,4 łyżki mąki ziemniaczanej,4 łyżki kaszki,1 szk.cukru,1 kost.Kasi,3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,jabłka w słoiku.
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłecznik na cieście od babki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić jajka,dodać cukier i margarynę pokrojoną w kost.Dodać mąkę ziem.tort.i kaszkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.wymieszać delikatnie łyżką i podzielić na 2 części.Jedną cześć podpiec na złoty kolor(temp.170st),wyjąć wyłożyć jabłka ze słoika i przykryć 2 częścią ciasta i upiec na złoty kolor(170-180 st)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować