Jabłecznik

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest bardzo pyszny na ciepło z gałką lodów i bita smietaną.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 margaryna,
    1 szkl.cukru,
    2szkl.maki,
    3jajka,
    1budyń śmietankowy na 3/4 bez cukru,
    2łyżeczki proszku do pieczenia,
    1,5kg jabłek

Jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć margaryne z cukrem,dodać jajka miksować do białosci. Dodać mąke z proszkiem i budyniem..Wszystko razem wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć na blachę na to starte jabłka o grubych oczkach(nieco odcisnąc soku)na warstwe jabłek reszte ciasta rozsmarowac maczając łyżkę w wodzie.Wstawić do nagrzanego piekarnika 180stopni.Piec 60 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy