IRYSEK Z BAKALIAMI

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

CIASTO JEST BARDZO SMACZNE I CHWALI GO SOBIE CAŁA MOJA RODZINA. ZNAKOMICIE SMAKUJE I WSZYSCY JE UWIELBIAJĄ.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 6 łyżek
    - mąka tortowa: 3 łyżki
    - mąka ziemniaczana: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

    - PALMA: 15 dekagramów
    - IRYSY: 50 dekagramów

    - POKROJONE ORZECHY WŁOSKIE: 1 szklanka
    - rodzynki: 5 dekagramów
    - gorzka czekolada: 1 sztuka
    - mleko: 9 łyżek
    - wódka: 2 łyżki

    - biała czekolada: 1 sztuka
    - mleko: 4 łyżki
    - wiórki kokosowe: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Jajko

Irysek z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    UPIEC BISZKOPT. PRZEKROIĆ NA PÓŁ. PALMĘ I IRYSY PODGRZEWAĆ NA MAŁYM OGNIU, AŻ MASA SIĘ POŁĄCZY. CIEPŁĄ MASĘ WYLAĆ NA JEDEN BLAT BISZKOPTU I PRZYKRYĆ DRUGIM. GORZKĄ CZEKOLADĘ I MLEKO PODGRZAĆ W GARNKU, AŻ MASA SIĘ POŁĄCZY. DO LETNIEJ MASY DODAĆ ORZECHY, RODZYNKI I WÓDKĘ. WYMIESZAĆ. WYLAĆ NA WIERZCH BISZKOPTU. BIAŁĄ CZEKOLADĘ I MLEKO PODGRZAĆ W GARNKU, AŻ MASA SIĘ POŁĄCZY. POLEWĄ POLAĆ WIERZCH CIASTA. OBSYPAĆ WIÓRKAMI KOKOSOWYMI. WŁOŻYĆ DO LODÓWKI. NAJSMACZNIEJSZE CIASTO JEST NA DRUGI DZIEŃ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować