SAŁATKA JARZYNOWA-ZIEMNACZANA tzw. ROSYJSKA

4.5 (187 ocen)

  • 60 min

We Włoszech zwana Insalata Russa czyli Rosyjska, to odpowiednik polskiej sałatki jarzynowej-ziemniaczanej. Jest wiele jej wersji. Ten przepis dała mi rodowita Rosjanka i muszę przyznać, że ta wersja z jablkiem bardzo mi posmakowala.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki
    1 marchewka
    100 g groszku (świeżego lub mrożonego)
    3 jajka
    2 małe zielone ogórki
    100 szynki gotowanej
    zielone jabłko (ilość wg uznania)
    cebula (opcjonalnie)
    maionez
    sól
    pieprz


    szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka jarzynowa-ziemnaczana tzw. rosyjska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ziemniaki, marchewkę, groszek i jajka. Pokroić wszyskie składniki na drobną kosteczkę i wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować