Pikantna sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę dokładnie umyć i obciąć końcówki. Fasolkę wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować przez około 10 minut (musi byc lekko chrupiąca, nie rozgotowana), odcedzić i przelać zimną wodą. Wystudzić.
2.Ugotować na twardo jajka. Schłodzić pod bierzącą zimną wodą, obrać i pokroić na plasterki. Posiekać natkę pietruszki i pokroić fileciki anchois na kawałeczki.
3.Połączyć fasolkę z filecikami, pietruszką, dodać dość sporo oliwy z oliwek, doprawić solą i peperoncino. Dokładnie wymieszać.
Wyłożyć fasolkę na duży półmisek i poukładać na wierzchu jajka pokrojone w plasterki.
Buon appetito!!!
Komentarze