PIKANTNA SAŁATKA z FASOLKI SZPARAGOWEJ z JAJKIEM

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna, szybka i zdrowa sałatka. W połączeniu z pieczywem tworzy pełnowartościowe danie. Idealna do pracy lub do zabrania w plener . Polecam!

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej
    4 jajka
    8 filecików anchois
    oliwa z oliwek
    natka z pietruszki
    ostra paryczka peperoncino (świeża lub w proszk)
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Pikantna sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę dokładnie umyć i obciąć końcówki. Fasolkę wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować przez około 10 minut (musi byc lekko chrupiąca, nie rozgotowana), odcedzić i przelać zimną wodą. Wystudzić.
  • 2. Ugotować na twardo jajka. Schłodzić pod bierzącą zimną wodą, obrać i pokroić na plasterki. Posiekać natkę pietruszki i pokroić fileciki anchois na kawałeczki.
  • 3. Połączyć fasolkę z filecikami, pietruszką, dodać dość sporo oliwy z oliwek, doprawić solą i peperoncino. Dokładnie wymieszać.
    Wyłożyć fasolkę na duży półmisek i poukładać na wierzchu jajka pokrojone w plasterki.
    Buon appetito!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować