Indyk z warzywami w sosie śmiwtanowym

4.5 (168 ocen)

Pyszna potrawka z indyka i warzyw w sosie śmietanowym z dodatkiem musztardy i żółtego sera :)

Składniki:

  • 0,5 kg fileta z Indyka
    1 cebula
    1 żółta papryka
    5 pieczarek
    100 g tartego sera żółtego
    3 łyżki śmietany 18 %
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka suszonego koperku
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    sól, pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos śmietanowy

Indyk z warzywami w sosie śmiwtanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z warzywami 1. Indyka kroimy w kostkę , podsmażamy na oleju. Dodajemy oczyszczone , pokrojone w kostkę warzywa oraz przyprawy - smażymy ok 5 min.
  • gotowe 2. Śmietanę mieszamy z musztardą oraz serem żółtym, przelewamy na patelnię - mieszamy , dusimy na wolnym ogniu ok 5 min.

Porady

Podajemy z ziemniakami lub kaszą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować