Często przygotowuję takie dania na szybko, szczególnie gdy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Danie jest smaczne, najlepiej smakuje z ryżem brązowym.
Składniki:
300 gram piersi z indyka
0,5 op. mrożonych warzyw na patelnię ( marchewka, groszek, kukurydza, cebula)
300 ml. przecieru pomidorowego
Słodka i ostra papryka
Sól, pieprz
Olej do smażenia
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Indyk z warzywami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z indyka kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mrożone warzywa, smażymy na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dusimy przez 5-10 minut. Doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobiona w niewielkiej ilości zimnej wody, podajemy z ryżem.
Komentarze