Indyk z warzywami w sosie pomidorowym

4.99 (153 ocen)

Często przygotowuję takie dania na szybko, szczególnie gdy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Danie jest smaczne, najlepiej smakuje z ryżem brązowym.

Składniki:

  • 300 gram piersi z indyka
    0,5 op. mrożonych warzyw na patelnię ( marchewka, groszek, kukurydza, cebula)
    300 ml. przecieru pomidorowego
    Słodka i ostra papryka
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.99 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk z warzywami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mrożone warzywa, smażymy na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dusimy przez 5-10 minut. Doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobiona w niewielkiej ilości zimnej wody, podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować