Indyk z rodzynkami i ryżem

4.47 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mięso na słodko podaję na obiad rzadko, ale domownicy jedzą je bardzo chętnie.

Składniki:

  • 1 kg fileta z indyka
    1/2 szkl. oleju
    20 dag łagodnego keczupu
    10 dag rodzynek
    4 cebule
    łyżka sosu sojowego
    2 ząbki czosnku
    łyżeczka curry
    łyżka vegety
    10 dag ryżu
    op. mrożonej marchewki z groszkiem
Wystaw ocenę:

4.47 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk z rodzynkami i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Groszek z marchewką gotujemy na półtwardo.
  • Indyk z rodzynkami i ryżem 2. Cebule i czosnek obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Fileta myjemy, osuszamy i wraz z cebulą kroimy w średnią kostkę.
  • 3. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wkładamy mięso, cebulę, czosnek i rodzynki. Polewamy keczupem, olejem i sosem sojowym. Oprószamy curry i vegetą. Mieszamy. Pieczemy 1,5 godziny w temp. 180 °C. Od czasu do czasu mieszamy.
  • 4. Ryż mieszamy z groszkiem i marchewką. Na wierzch wykładamy mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki Ryż Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować