Indyk z imbirem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gulasz z indyka w sosie jogurtowym podany z ryżem

  • 30 min

Składniki:

  • 200g filetu z indyka
    30g świeżego imbiru
    300g pieczarek
    1 cebula
    400g gęstego jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    200g ryżu
    1 łyżeczka kurkumy
    sól, pieprz
    olej

Indyk z imbirem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu z kurkumą. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na patelni, dodać pieczarki pokrojone w plasterki, dusić przez ok. 10 min. Następnie dodać mięso pokrojone w paski, posypać przyprawami i startym imbirem. Wszystko wymieszać i dusić przez ok. 15 min. Na koniec dodać do warzyw jogurt, dusić ok. 5 min. Podawać z ryżem.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy