Indyk w sosie cebulowo jabłkowym

4.5 (188 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Smaczne danie na niedzielny obiad.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 udziec z indyka
    2 jabłka
    2 cebule
    olej
    pieprz
    sól
    jarzynka
    magi
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w sosie cebulowo jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udziec zamarynować przez 2 godziny. Cebule i jabłka pokroić w ósemki. Udziec dać na gorący tłuszcz obsmażyć z obu stron na złoto. Dusić do miękkości dodać cebule , jabłka i dalej dusić aż jabłka się rozpadną. Wyjąć mięso cebule i jabłka zmiksować blenderem powstanie puszysty sos, doprawić. Mięso pokroić na kawałki podawać z kluskami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować