Indyk w papilotach z warzywami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Kolejna lekka propozycja na obiad, tym razem indyk z warzywami. Danie sycące, pyszne i w letnim klimacie.

Składniki:

  • 100 g piersi z indyka
    ¼ papryki czerwonej
    50 g kalarepy
    15 g cukinii
    Sól, pieprz do smaku
    ¼ łyżeczki papryki ostrej
    ¼ łyżeczki curry
    ¼ łyżeczki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w papilotach z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami: papryką, curry i ziołami oraz solą.
  • image-1acuwt3 2. Obraną kalarepkę i cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • image-0jg0915 3. Paprykę drobno posiekać i połączyć ze startymi warzywami, doprawić solą i pieprzem.
  • image-0t0u2bu 4. Rozłożyć farsz na mięsie i zabezpieczyć wykałaczkami.
  • image-0cpdw10 5. Przełożyć na folię aluminiową i zamknąć w kopertę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na około 20-25 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Indyk Kalarepa Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować