INDYK W KOŻUSZKU

0 (0 ocen)

Pyszne i zdrowe jedzenie.

Składniki:

  • pierś z indyka do 2 kg /może być mniejszy/
    1 jogurt grecki duży
    1 łyżeczka kolendry
    1 łyżeczka chili
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1 1/2 czuszki
    30 g curry
    kilka łyżek oliwy

Indyk w kożuszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawy ziarniste utłuc wymieszać z pozostałymi przyprawami.Czuszkę oczyścić pokroić.Wszystko wymieszać z jogurtem dodając oliwę.Oczyszczonego i osuszonego indyka zalać jogurtem z przyprawami przykryć i wstawić do lodówki 1-2 godz.Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 25 minut.Zmniejszamy temperaturę i pieczemy 70 minut w 190 stopniach C kilka razy polewając marynatą jogurtową aż do jej wyczerpania .Podajemy z dowolnymi dodatkami.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy