Indyk w cieście francuskim z pieczarkami

4.49 (195 ocen)

  • 15 min

Alternatywa dla kotleta z pieczarkami.

  • 15 min

Składniki:

  • - 6 plastrów fileta z indyka
    - 250 g pieczarek
    - 1 cebula
    - sól, pieprz do smaku
    - zioła prowansalskie
    - 2 łyżki masła
    - 1 kula mozzarelli
    - 2 opakowania ciasta francuskiego
    - 1 żółtko
    - 1 łyżka mleka
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w cieście francuskim z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyk w cieście francuskim 1. - Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
    - Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Poddusić.
    - Gotowe pieczarki osączyć z płynu na sitku.
    - Filety z indyka posypać solą, pieprzem i obsmażyć na oliwie z obu stron.
    - Mozzarellę pokroić na 6 plastrów.
    - Każdy płat ciasta francuskiego podzielić na 3 części.
    - Na cieście kłaść wystudzony filet, pieczarki i ser.
    - Zawinąć pakieciki, z resztek ciasta zrobić dekorację ale niekoniecznie.
    - Gotowe posmarować żółtkiem rozmieszanym z mlekiem.
    - Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 20 minut.
    - Udekorować zieleniną i pomidorkiem.

Porady

Pakiety można przygotować kilka godzin wcześniej, tylko każdy należy zawinąć w papier śniadaniowy i wstawić do lodówki. Przed samym pieczeniem posmarować żółtkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować