Indyk w cieście francuskim z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
- Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Poddusić.
- Gotowe pieczarki osączyć z płynu na sitku.
- Filety z indyka posypać solą, pieprzem i obsmażyć na oliwie z obu stron.
- Mozzarellę pokroić na 6 plastrów.
- Każdy płat ciasta francuskiego podzielić na 3 części.
- Na cieście kłaść wystudzony filet, pieczarki i ser.
- Zawinąć pakieciki, z resztek ciasta zrobić dekorację ale niekoniecznie.
- Gotowe posmarować żółtkiem rozmieszanym z mlekiem.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 20 minut.
- Udekorować zieleniną i pomidorkiem.
Porady
Pakiety można przygotować kilka godzin wcześniej, tylko każdy należy zawinąć w papier śniadaniowy i wstawić do lodówki. Przed samym pieczeniem posmarować żółtkiem.
Komentarze