Indyk faszerowany maślakami z gryczaną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowe pyszne roladki drobiowe z maślakami

  • 30 min

Składniki:


  • 1 pierś z indyka
    20 dkg maślaków mrożonych
    1 cebula
    3 liście Salaty strzępiastej
    3 pomidorki koktajlowe
    5 oliwek czarnych
    ½ papryczki chili
    1 puszka marchewki drobnej
    1 woreczek kaszy gryczanej
    Sól
    Pieprz
    Rzeżucha
    1 jajko
    5 łyżek bułki tartej
    Olej
    1 łyżka sosu vinegrette

Indyk faszerowany maślakami z gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadzienie z maślaków 1. Pierś z indyka rozbijam, solę, pieprzę. Maślaki odmrażam. Na patelni na oleju przesmażam pokrojoną w piórka cebulkę. Dodaję pokrojone drobno maślaki doprawiam. Przestudzone grzyby wykładam na pierś z indyka.
  • Panierka z bułki i jajka 2. Zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na oleju. Kasze gryczaną gotuję w osolonej wodzie. Z sałaty robię sałatkę, dodaję pokrojone pomidorki, chili, oliwki czarne. Polewam sosem vinegrette, posypuję rzeżuchą. Podaję z małymi marchewkami

Komentarze

Podobne przepisy