Indyjskie samosy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To proste do zrobienia pierożki.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 50 dag mąki
    ● 2/3 kostki margaryny lub masła
    ● łyżeczka soli
    Nadzienie:
    ● 20 dag pieczarek
    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 2 cebule
    ● papryka
    ● majeranek
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Indyjskie samosy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, soli, 70 ml zimnej
    wody i margaryny zagniatamy
    ciasto. Wstawiamy na ok.
    15 minut do lodówki.
  • 2. Przygotowujemy nadzienie:
    cebule, pieczarki i paprykę
    kroimy w małą kostkę.
    Cebulę i pieczarki podsmażamy
    na odrobinie oleju. Dodajemy
    mięso.Smażymy, starannie
    rozgniatając widelcem
    grudki. Wkładamy paprykę
    i smażymy. Gdy mięso nieco
    zbrązowieje, doprawiamy.
    Studzimy.
  • 3. Ciasto dzielimy na ok. 12
    porcji. Każdą rozwałkowujemy
    na okrągły placek i dzielimy
    na pół. Na każdy kawałek
    ciasta nakładamy porcję farszu.
    Brzegi smarujemy wodą.
    Następnie składamy na pół
    i lepimy pierogi.
  • 4. Smażymy w rozgrzanym
    głębokim tłuszczu, aż się zrumienią.
    Podajemy na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować