INDYJSKI KURCZAK - BOMBAY MASALA

4.5 (172 ocen)

  • 5 min

Dzisiaj ekspresowy pomysł na obiad lub kolację ;)Indyjski Kurczak - Masala Bombay

  • 5 min

Składniki:

  • 440 g filetów z udźca kurcząt
    1 duża cebula
    1 papryka czerwona
    2 łyżki oliwy z oliwek
    200 ml mleka kokosowego
    2 cienkie plasterki imbiru
    1/3 łyżeczki gałki muszkatałowej
    1/2 łyżeczki kolendry
    1/3 łyżeczki kardamonu
    1/2 łyżeczki kozieradki
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    szczypta cynamonu
    ząbek czosnku,
    szczypta mielonych goździków
    sól, pieprz dla smaku
    sok z połowy cytryny
    1 łyżka curku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyjski kurczak - bombay masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, paprykę kroimy w kostkę - szklimy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy pokrojone kawałki kurczaka, czosnek, oraz przyprawy.
    Po ścięciu mięsa dodajemy mleko kokosowe, cytrynę i cukier.
  • masala 2. Podajemy z ryżem lub makaronem ryżowym.

    Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować