Indyjska sałatka

0 (0 ocen)

Bardzo lekko, wiosenna sałatka indyjska jest wyśmienity dodatkiem do obiadu, ale też jako przekąska lub dodatek do kanapek na śniadanie.

Składniki:

  • 2 pomidory
    1 ogórek
    1 czerwona cebula
    1/2 łyżeczki przyprawy chana masala
    1 łyżka oliwy
    sok z 1/2 limonki

Indyjska sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek i cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Pomidory umyć i również pokroić w półplasterki. Warzywa razem wymieszać, dodać przyprawę, oliwę oraz sok z limonki. Wszystko razem wymieszać i podawać od razu po przygotowaniu. Przyprawa chana masala ma bardzo intensywny smak i nadaje sałatce wyjątkowego smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy