Indycza pieczeń z cukiniowym oczkiem

0 (0 ocen)

Kolorowo, lekko i dekoracyjnie czyli pieczeń z oczkiem, zapraszam:)

Składniki:

  • 420 g piersi z indyka
    1 ząbek czosnku
    ½ małej cukinii- 80 g ( waga po wydrążeniu)
    1 łyżka pokrojonej czerwonej papryki- 10 g
    2 łyżki kukurydzy konserwowej -20 g
    1 łyżka pokojonego pora- 10 g
    1 łyżka otrębów owsianych- 10 g
    1 łyżeczka ketchupu łagodnego -10 g
    Sól, pieprz do smaku
    ½ łyżeczki tymianku
    ½ łyżeczki kurkumy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Indycza pieczeń z cukiniowym oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa, czosnek również zmielić.
  • image-116qds6 2. Przełożyć do miski, dodać przyprawy oraz otręby owsiane. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę. Odłożyć na 10 min do lodówki
  • image-0u7cgp5 3. Cukinię umyć i ostrożnie wydrążyć. Oprószyć solą i pieprzem.
  • image-0fb61ef 4. Do miseczki przełożyć osączoną kukurydzę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pora pokrojonego w krążki. Dodać ketchup i wymieszać. Przełożyć do wydrążonej cukinii.
  • image-1mly5kd 5. Na blacie rozłożyć folię spożywczą, delikatnie posypać ją otrębami. Mięso rozłożyć formując kwadrat. Na środku ułożyć cukinię i delikatnie zwinąć. Dokładnie zlepić boki. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec około 45-55 minut. Wyjąć z piekarnika i dać odpocząć 5 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować