Indonezyjskie bami goreng

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Niekiedy zamiast tradycyjnych potraw serwuję dania z kuchni innych narodów i kultur.

  • 55 min

Składniki:

  • 50 dag filetów z drobiu
    4 ząbki czosnku
    cebula
    główka włoskiej kapusty
    5 marchewek
    garść pokrojonego pora
    sól
    pieprz
    sos sojowy
    przyprawa uniersalna
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indonezyjskie bami goreng - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indonezyjskie bami goreng 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Czosnek i cebulę obieramy i siekamy. Marchewki obieramy i myjemy. Kroimy w paski. Kapustę
    oczyszczamy i szatkujemy
  • Indonezyjskie bami goreng 2. Mięso rumienimy na oliwie. Dodajemy cebulę i czosnek. Podsmażamy. Stopniowo dodajemy marchewkę, kapustę i pora. Doprawiamy. Gotujemy
    do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować