Imprezowe koreczki.

4.5 (154 ocen)

  • 25 min

Koreczki goszczą zawsze na moim stole podczas różnych uroczystości i każdy się nimi zachwyca.

  • 25 min

Składniki:

  • pierwszy rodzaj koreczków:20 dag sera żółtego,20 dag camemberta lub brie,20 zielonych oliwek z nadzieniem paprykowym,20 cebulek marynowanych.
    drugi rodzaj koreczków:20 dag pomidorków koktajlowych,20 dag sera żółtego,2 kabanosy wieprzowe, 1 papryka czerwona.
    1 ananas.
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Imprezowe koreczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierwsze koreczki:ser żółty oraz ser camembert lub brie kroimy w małą kostkę,ze słoików wyjmujemy cebulki i oliwki.Składniki po kolei nabijamy na wykałaczki zaczynamy od sera żółtego ,następnie oliwki,ser camembert i na końcu cebulki.
    Drugie koreczki przygotowujemy w podobny sposób ser żółty i paprykę kroimy w kostkę,kabanosy w małe ale podłużne kawałeczki,pomidorki musimy przekroić na pół.Składniki nabijamy na wykałaczki :najpierw kabanosy,następnie pomidorki ,miejscem przecięcia do góry aby nie wyciekał sok,ser żółty i na koniec paprykę.
    Wszystkie koreczki wbijamy w ananasa,w dowolnej kolejności.

Porady

Koreczki przyrządzamy niedługo przed podaniem ,żeby wszystkie składniki były świeże i soczyste.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować