Imieninowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Jajka ubić z cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszać i wylać do tortownicy (średnica 26cm). Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.
2.Krem: Jajka ubić z cukrem. Margarynę utrzeć i cały czas ucierając wlewać ubite jajka.
3.Przestudzony biszkopt przekrawamy na 3 części i każdą warstwę przekładamy kremem a jedną warstwę można przełożyć dżemem. Cały tort smarujemy kremem. Trochę kremu zostawiamy do dekoracji i mieszamy z barwnikami spożywczymi. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Ostudzoną polewamy wierzch tortu. Gdy zastygnie dekorujemy kremem i różami. Boki tortu również ozdabiamy kremem.
Komentarze