1.Żółtka oddzielamy od białek. Mąki z kakao przesiewamy do miski. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Powolutku dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie bardzo powoli dodajemy po łyżce sypkich składników. Wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ( tylko spód) 40x24cm i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165-170C i pieczemy ok.30 min. Potem wyłączamy piekarnik i trzymamy jeszcze ok 5 min po czym wyjmujemy i przekładamy na czystą ściereczkę - do wystudzenia.
Na mleku gotujemy budynie ( łączymy je razem i gotujemy jako jeden budyń). Studzimy.
Biszkopt dzielimy na połowę. Nasączamy ponczem . Brzoskwinie kroimy w kawałeczki i układamy na jednej części, przykrywamy budyniem i układamy drugą warstwę biszkoptu.
Na wierzch można polać polewą z czekolady .
Komentarze