Ikra śledzia po kaszubsku.

4.47 (148 ocen)

  • 10 min

Naszego poczciwego śledzia trzeba wykorzystać maksymalnie. Można to zrobić bardzo smacznie.Proponuję smażoną ikrę. Doskonała na ciepło z grzanką ,jak i na zimno, na chlebku z masłem.

  • 10 min

Składniki:

  • 200g ikry ze śledzia
    3 łyżki masła
    1 cebula
    sól,pieprz
    1 łyżka natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.47 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ikra śledzia po kaszubsku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ikra ze sledzia 1. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle.
    Dodać obraną z błony ikrę i smażyć 2-3 min. Posypać pietruszką i zajadać z grzanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować