Idealny krem budyniowy

4.47 (182 ocen)

  • 60 min

Sprawdzony przepis. Krem do przekładania ciast, do tart, ciasteczek, rurek itp.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 litr mleka
    1 szklanka cukru
    3 żółtka
    1 cukier waniliowy
    4 czubate łyżki mąki pszennej
    4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    1 kostka masła 250 g
Wystaw ocenę:

4.47 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery Rurki

Idealny krem budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1 szklance mleka rozetrzeć żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ugotować budyń. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć mikserem powoli dodając przestudzony budyń. Dobrze wyrobić na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować