IDEALNA PAPRYKA KONSERWOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najlepszy przepis na świecie. Papryka nie jeste miękka. Nadaje się na kanapki, do sałatek, itp.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg papryki (może być różnokolorowa)
    1 litr wody
    2 łyżki soli
    0,5 szklanki octu
    1 szklanka cukru
    liść laurowy, ziele angielskie do smaku
    oliwa

Idealna papryka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paseczki. Wodę, sól, cukier, ocet, ziele angielskie i liść laurowy zagotować. Paprykę włożyć do miski, zalać gorcą zalewą, przykryć i zostawić na 3 dni. Po tym czasie wkładać do słoików. Do każdego słoika dolać po 1 łyżce oliwy. Zapasteryzować 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy