Humus z czerwonej fasoli

4.49 (164 ocen)

  • 10 min

Pyszna zdrowa pasta z czerwonej fasoli .

  • 10 min

Składniki:


  • 25 dag czerwona fasola,
    2 łyżki sezam,
    przyprawa w płynie,
    olej sezamowy,
    papryka słodka mielona
    papryka ostra
    Sól morska- MŁYNEK,
    2 ząbki czosnek
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Humus z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole moczymy najlepiej całą noc. Wymieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości. Po ugotowaniu miksujemy ją na pastę. Dodajemy wyciśnięty czosnek , olej sezamowy , sól morską ,przyprawę w płynie i papryki do smaku. Jeszcze raz miksujemy.
  • 2. Jeżeli jest bardzo gęsta dodajemy odrobinę wody i miksujemy. Sezam prażymy na suchej patelni. Pastę wykończamy sezamem , którego rozprowadzamy łyżką - nie miksujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować