Humus z ciecierzycy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję dietetykę. Uwielbiam naukę o żywieniu i zajęcia praktyczne z gotowania. Od pięciu lat jestem wegetarianką.

Składniki:

  • ● 1 szkl. ciecierzycy
    ● 40 dag pieczarek
    ● 2 małe cebule
    ● olej do smażenia
    ● przyprawy: do gyrosa, sól, majeranek, zioła prowansalskie

Humus z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę moczymy
    8 godzin. Następnie płuczemy
    i gotujemy w świeżej
    wodzie ok. 2,5 godziny.
    Pod koniec solimy.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy.
    Cebule obieramy i z pieczarkami
    kroimy w małą
    kostkę. Smażymy na oleju.
    Studzimy.
  • 3. Ciecierzycę i pieczarki
    z cebulą mielimy. Dodajemy
    przyprawy i olej ze smażenia.
    Dokładnie mieszamy.
    Podajemy z pieczywem.

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy